Implantaten

Tandheelkundige implantaten zijn een geavanceerde tandheelkundige procedure die wordt gebruikt om ontbrekende tanden te vervangen. Ze bieden een duurzame en natuurlijk ogende oplossing voor patiënten die één of meerdere tanden hebben verloren. Hier is een overzicht van tandheelkundige implantaten:

**Wat zijn tandheelkundige implantaten?**

Tandheelkundige implantaten zijn titanium schroeven of posten die in het kaakbot worden geplaatst om een kunsttand of -kronen te ondersteunen. Ze fungeren als kunstmatige tandwortels en bieden een stabiele basis voor tandheelkundige restauraties.

**Het proces van het plaatsen van tandheelkundige implantaten omvat doorgaans de volgende stappen:**

1. **Evaluatie en behandelplanning:** De tandarts of een specialist, zoals een orale chirurg of een implantoloog, evalueert uw mondgezondheid, botdichtheid en anatomie om te bepalen of u een geschikte kandidaat bent voor implantaten. Er wordt ook een behandelplan opgesteld.

2. **Implantatieprocedure:** Tijdens de chirurgische ingreep wordt het tandheelkundige implantaat in het kaakbot geplaatst. Dit kan onder lokale verdoving of sedatie plaatsvinden. Het bot moet vervolgens genezen en aan het implantaat hechten, wat enkele maanden kan duren.

3. **Plaatsen van een abutment:** Nadat het implantaat is vastgegroeid in het bot, wordt een abutment (verbindingsstuk) op het implantaat geplaatst. Dit abutment steekt boven het tandvlees uit en zal dienen als anker voor de tandheelkundige restauratie.

4. **Vervaardiging van de tandheelkundige restauratie:** Op basis van afdrukken van uw mond wordt een tandheelkundige kroon, brug of prothese op maat gemaakt die op het abutment wordt geplaatst. Deze restauratie is ontworpen om eruit te zien en te functioneren als natuurlijke tanden.

5. **Bevestiging van de restauratie:** De tandarts plaatst de definitieve restauratie op het abutment en controleert de pasvorm en esthetiek. Na een succesvolle controle is uw implantaatbehandeling voltooid.

**Voordelen van tandheelkundige implantaten:**

– **Natuurlijke uitstraling:** Implantaten zien eruit en voelen aan als natuurlijke tanden.
– **Stabiliteit en functionaliteit:** Ze bieden stabiliteit bij het kauwen en spreken, vergelijkbaar met natuurlijke tanden.
– **Langdurige oplossing:** Met de juiste zorg kunnen implantaten tientallen jaren meegaan.
– **Botbehoud:** Implantaten stimuleren de groei en het behoud van kaakbot.

Het is belangrijk om te onthouden dat niet iedereen een geschikte kandidaat is voor tandheelkundige implantaten. Uw mondgezondheid, botkwaliteit en medische geschiedenis spelen allemaal een rol bij de beslissing of implantaten voor u geschikt zijn. Raadpleeg een tandarts of een specialist voor een uitgebreide evaluatie en om uw opties te bespreken als u overweegt tandheelkundige implantaten te laten plaatsen.

Chat openen
1
Conctact
Scan de code
Goedendag en welkom bij Tandartspraktijk Purmerend Zuid! Waar kunnen wij u mee van dienst zijn?