Tanden bleken

Tanden bleken, ook wel tanden witten genoemd, is een populaire cosmetische tandheelkundige procedure om verkleurde of bevlekte tanden op te frissen en witter te maken. Er zijn verschillende methoden beschikbaar voor het bleken van tanden, variërend van behandelingen die worden uitgevoerd in de tandartspraktijk tot doe-het-zelf-opties voor thuisgebruik. Hier is een overzicht van de meest voorkomende methoden:

  1. In-praktijk bleken: Deze procedure wordt uitgevoerd door een tandarts in de tandartspraktijk. Het omvat meestal het aanbrengen van een bleekmiddel op de tanden en het activeren van dit bleekmiddel met behulp van een speciale lichtbron of laser. In-praktijk bleken biedt vaak direct zichtbare resultaten en kan in één enkele afspraak worden voltooid.
  2. Op maat gemaakte bleeklepels: De tandarts kan op maat gemaakte bleeklepels maken die precies passen over uw tanden. U vult deze bleeklepels met een bleekgel die de tanden witter maakt. U draagt de bleeklepels doorgaans enkele uren per dag of ’s nachts gedurende een periode van enkele weken, afhankelijk van de gewenste resultaten.
  3. Over-the-counter bleekproducten: Er zijn verschillende over-the-counter (OTC) bleekproducten beschikbaar, zoals bleekstrips, tandpasta’s, gels en mondspoelingen. Deze producten bevatten meestal een lager percentage bleekmiddel dan de professionele methoden en kunnen meer tijd en herhaling vereisen om merkbare resultaten te bereiken.

Hier zijn enkele belangrijke overwegingen en tips als u overweegt uw tanden te bleken:

  • Consulteer een tandarts: Voordat u begint met een bleekbehandeling, is het verstandig om uw tandarts te raadplegen. Zij kunnen beoordelen of bleken geschikt is voor u en welke methode het beste past bij uw mondgezondheid en wensen.
  • Begrijp mogelijke bijwerkingen: Tanden bleken kan tijdelijke gevoeligheid van de tanden veroorzaken. Uw tandarts kan u adviseren over hoe u hiermee om kunt gaan.
  • Consistentie is belangrijk: Of u nu kiest voor in-praktijk bleken of thuisbleken, consistent gebruik van het bleekmiddel volgens de instructies is essentieel voor de beste resultaten.
  • Onderhoud goede mondhygiëne: Tanden bleken werkt het beste op schone tanden. Blijf uw tanden poetsen en flossen zoals aanbevolen door uw tandarts.
  • Vermijd overmatig bleken: Het is belangrijk om de aanbevolen duur en frequentie van de bleekbehandeling te volgen om overbleken te voorkomen, wat schade aan het tandglazuur kan veroorzaken.
  • Levensstijlfactoren: Houd er rekening mee dat levensstijlfactoren zoals roken en consumptie van sterk gekleurde dranken zoals koffie, thee en rode wijn de resultaten van het bleken kunnen beïnvloeden. Probeer deze factoren te minimaliseren om uw wittere glimlach langer te behouden.

Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben bij tanden bleken, aangezien de resultaten variëren afhankelijk van de oorspronkelijke kleur van uw tanden en de gekozen bleekmethode. Raadpleeg uw tandarts voor deskundig advies en begeleiding bij tanden bleken.

Chat openen
1
Conctact
Scan de code
Goedendag en welkom bij Tandartspraktijk Purmerend Zuid! Waar kunnen wij u mee van dienst zijn?