Check van uw gebit

Een periodieke controle van uw gebit door een tandarts is essentieel voor het behoud van een goede mondgezondheid. Tijdens zo’n controle, die meestal om de zes maanden wordt aanbevolen, zal de tandarts uw gebit grondig evalueren en verschillende aspecten van uw mondgezondheid beoordelen. Hier is wat u kunt verwachten tijdens een standaard tandartscontrole:

1. **Anamnese:** De tandarts zal u vragen stellen over eventuele veranderingen in uw medische geschiedenis, medicatiegebruik en eventuele nieuwe symptomen of klachten met betrekking tot uw mondgezondheid.

2. **Visuele inspectie:** De tandarts zal uw mond visueel inspecteren op tekenen van tandbederf (cariës), tandvleesaandoeningen, mondzweren en andere problemen. Ze kunnen een spiegel en een sonde gebruiken om uw tanden en tandvlees zorgvuldig te onderzoeken.

3. **Röntgenfoto’s:** Afhankelijk van uw tandheelkundige geschiedenis en de bevindingen van de visuele inspectie, kan de tandarts röntgenfoto’s bestellen om een gedetailleerder beeld te krijgen van wat er onder het tandoppervlak gebeurt. Deze röntgenfoto’s kunnen tandbederf, botverlies en andere problemen onthullen.

4. **Tandsteenverwijdering:** Als er tandsteen of tandplak op uw tanden aanwezig is, kan de tandarts dit verwijderen tijdens de controle. Dit helpt bij de preventie van tandvleesaandoeningen.

5. **Tandvleescontrole:** De tandarts zal uw tandvlees controleren op tekenen van ontsteking, bloeden of andere symptomen van tandvleesaandoeningen, zoals gingivitis of parodontitis.

6. **Controle van restauraties:** Als u tandvullingen, kronen, bruggen of andere restauratieve werkzaamheden hebt, zal de tandarts controleren of deze nog in goede staat verkeren en of er eventuele reparaties nodig zijn.

7. **Mondhygiëne-advies:** Na de controle zal de tandarts u advies geven over mondhygiëne, waaronder poetsen, flossen, mondspoeling en eventuele specifieke aanbevelingen op basis van uw mondgezondheid.

8. **Behandelingsplan:** Als er problemen of aandoeningen worden geïdentificeerd tijdens de controle, zal de tandarts een behandelingsplan opstellen en met u bespreken. Dit kan onder meer het plannen van vervolgafspraken voor reparaties, professionele reinigingen of andere behandelingen omvatten.

Het is belangrijk om regelmatig tandheelkundige controles bij te wonen, zelfs als u geen symptomen heeft, omdat vroege opsporing van tandheelkundige problemen de behandeling en kosten kan minimaliseren. Neem contact op met uw tandarts om een controleafspraak te plannen en uw mondgezondheid te behouden.

Chat openen
1
Conctact
Scan de code
Goedendag en welkom bij Tandartspraktijk Purmerend Zuid! Waar kunnen wij u mee van dienst zijn?