Cometische ingrepen

Cosmetische tandheelkundige ingrepen zijn procedures die gericht zijn op het verbeteren van de esthetiek van uw glimlach en tanden. Deze ingrepen richten zich niet alleen op de gezondheid van uw tanden, maar ook op hun uiterlijk en uitstraling. Hier zijn enkele veelvoorkomende cosmetische tandheelkundige ingrepen die tandartsen uitvoeren:

  1. Tanden bleken (tanden bleken): Tanden bleken is een populaire cosmetische behandeling om verkleuringen en vlekken op tanden te verwijderen. Dit kan worden gedaan in de tandartspraktijk of met behulp van thuisbleekmiddelen die uw tandarts voorschrijft.
  2. Composietvullingen (tandkleurige vullingen): In plaats van traditionele zilveren amalgaamvullingen kunnen tandartsen composietvullingen gebruiken die de kleur van uw natuurlijke tanden nabootsen. Ze worden gebruikt voor het repareren van tandbederf of het herstellen van beschadigde tanden.
  3. Tandheelkundige facings (tandheelkundige veneers): Facings zijn dunne, op maat gemaakte schalen van porselein of composietmateriaal die op de voorkant van de tanden worden geplaatst om onvolkomenheden zoals verkleuringen, scheuren of misvormingen te bedekken.
  4. Tandheelkundige kronen: Kronen kunnen worden gebruikt om beschadigde, verkleurde of misvormde tanden te bedekken en te versterken. Ze kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder porselein en metaal.
  5. Tandheelkundige bruggen: Bruggen worden gebruikt om ontbrekende tanden te vervangen en de esthetiek en functionaliteit van uw gebit te herstellen. Ze kunnen ook worden gebruikt om ruimtes tussen tanden op te vullen.
  6. Orthodontische behandeling: Hoewel vaak geassocieerd met orthodontisten, kunnen sommige tandartsen ook orthodontische behandelingen aanbieden, zoals beugels of doorzichtige aligners (bijv. Invisalign), om scheve tanden recht te zetten en een rechte glimlach te creëren.
  7. Tandheelkundige implantaten: Tandheelkundige implantaten, hoewel primair een functionele restauratie, kunnen ook de esthetiek van uw glimlach verbeteren door ontbrekende tanden te vervangen door natuurlijk ogende implantaten en kronen.
  8. Tandvleescorrectie: Als u te veel tandvlees (gummy smile) of ongelijkmatig tandvlees hebt, kan een tandarts cosmetische ingrepen uitvoeren om het tandvleesniveau te corrigeren en een evenwichtiger uiterlijk te creëren.
  9. Esthetische recontouring: Dit omvat het bewerken van tanden om kleine onvolkomenheden, zoals scherpe randen of kleine chips, te verwijderen en een harmonieuzere glimlach te creëren.
  10. Totale glimlachmake-over: Voor patiënten met meerdere esthetische problemen kunnen tandartsen een uitgebreide glimlachmake-over aanbieden, waarbij verschillende cosmetische ingrepen worden gecombineerd om een algehele transformatie van de glimlach te bereiken.

Het is belangrijk om te onthouden dat cosmetische tandheelkunde niet alleen draait om het verbeteren van de esthetiek, maar ook om het behouden van de gezondheid en functionaliteit van uw tanden. Als u geïnteresseerd bent in cosmetische tandheelkunde, bespreek dan uw wensen en verwachtingen met een ervaren cosmetische tandarts, die een behandelplan op maat kan maken om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Chat openen
1
Conctact
Scan de code
Goedendag en welkom bij Tandartspraktijk Purmerend Zuid! Waar kunnen wij u mee van dienst zijn?